home contact links
Info Studio Tips Piercings Nazorg Gallery Huisregels Vakantie Stempelkaart

Enkele tips wanneer je een tatoeage wilt laten zetten.

Neem nooit een tatoeage als je jonger bent dan 18 jaar.... Waarom ? Omdat de meeste personen beneden de 18 jaar nog geen juiste keuze hebben genomen in hun richting van een baan. Een tattoo kan in bepaalde branches niet.

Besef dat een tattoo niet tijdelijk is en dat je hiermee je verdere leven moet rond lopen, dus voordat je er een laat zetten moet het duidelijk zijn welke je wilt... Is er nog enige twijfel??? NIET DOEN !!!! Neem eerst rustig de tijd en denk er eens een tijdje over na voordat je besluit een tattoo te laten zetten.

Zet geen tatoeage verwerkt met as... Er komen tijdens het cremeren van de overleden persoon zware metalen en andere stoffen vrij en deze komen in de as terecht... Een tatoeage met as is daarom volgens de GGD verboden in Nederland!!

Ga van te voren diverse tattoo studio`s langs om te kijken bij welke studio jij je tattoo wilt laten zetten.... Bekijk eventuele foto's die zijn gemaakt bij anderen om te beoordelen of hij/zij een tattoo bij jou mag plaatsen.. Iedere tattoo artiest heeft een eigen stijl.

De dag van het plaatsen breekt aan.......Nu is het belangrijk om GEEN alcohol te nuttigen, ook het gebruik van drugs is ten zeerste af te raden. Alcohol heeft vervelende gevolgen voor je omdat je bloed dun word en je tijdens het plaatsen van de tattoo meer bloed verliest....tijdens het verliezen neemt het bloed ook inkt mee naar buiten wat de tattoo op den duur eerder zal doen verbleken.... Wij raden dus aan om minimaal 24 uur voor het zetten geen alcohol meer te nuttigen..

Eet goed van te voren, sommige mensen worden tijdens het aanbrengen van de tattoo en beetje licht in het hoofd.. (spanningen voor het plaatsen van de tattoo) de grootste fout is dat de mensen van te voren weinig tot niets hebben gegeten.

Bedenk van te voren waar en hoe hoog of laag je de tattoo wilt, voordat je door een ander laat kiezen waar hij het mooiste staat. Een tattoo neem je voor jezelf.

Houd je goed aan de regels die je mee krijgt bij je studio, hierin staat precies vermeld hoe en wat je moet doen om de tattoo tot de juiste genezing te brengen. Denk niet het zal wel mee vallen, maar volg de instructies op zoals ze beschreven staan.

Er zijn mensen die ineens de gedachten hebben van "ik wil een tattoo" deze mensen willen hem dan ook het liefst zo snel mogelijk hebben. Wees verstandig en kijk eerst naar een tattoo die je wilt hebben dan naar de prijs. Beslis daarna. Conclusie: je weet wat je wilt, kunt er rustig voor sparen en spijt zul je er dan niet snel van krijgen.

Ga altijd naar een GGD, Gemeentelijke Gezondheids Dienst, goedgekeurde tattoo studio. Deze studio`s moeten zich houden aan strenge regels en kopen hun materialen in bij een GGD goedgekeurde groothandel. Deze groothandels mogen alleen leveren aan een studio met keuring. Op deze manier word gewaarborgd dat je op een veilige schone manier een tatoeage kunt zetten zonder het risico ziek te worden van je stukje kunstwerk op je huid.

Op het moment is er in het nieuws dat inkt wat gebruikt word bij het zetten van een tatoeage kankerverwekkend zou kunnen zijn. De AZO kleurstoffen die dit kunnen veroorzaken zijn in Nederland sinds 2004 verboden en sinds 2007 controlleert de GGD de inkten bij de groothandels en studio`s die gebruikt worden. Bij een tattoo studio met goedkeuring van de GGD kun je dus met een gerust hart een tatoeage laten zetten.

Ga NOOIT naar een beunhaas. Hier wordt vaak de hygiëne niet goed in acht genomen en werken ze niet met GGD gekeurde inkten. Je hebt daar grote kans op ziektes en vaak is het resultaat niet naar behoren. Denk dus goed na waar je jouw sieraad voor het leven laat zetten.

Heb je zelf een idee voor een tattoo maar je kunt hem niet op papier zetten loop dan eens een studio binnen en vraag die persoon het ontwerp wat jij in je hoofd hebt uit te tekenen. Overleg wat de prijs zal zijn en er kan geprikt worden.

Een tattoo studio bij jou in de buurt met een GGD keuring kun je terug vinden op http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/
Tattoo Studio Shades Of Grey - Liefkeshoek 25 B - 5433 KJ Katwijk (Noord Brabant)

Design by iNed