home contact links
Info Studio Tips Piercings NazorgGallery Huisregels VakantieCovid-19

Nazorginstructies voor tatoeages

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.

Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een Wondspray of een steriel kompres.

Als de tatoeagewond met een steriel kompres (niet doorzichtig) is afgedekt kunt u het kompres na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

De wondspray moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen).
U kunt met de wondspray gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af.

Behandel de tatoeagewond als volgt:

1) Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.

2) Was de getatoeëerde plek iedere dag met een milde ongeparfumeerde zeep, bijvoorbeeld uni cura, totdat de wond geheel genezen is.

3) Dep de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.

4) ) Smeer de tatoeage desgewenst 2x daags voorzichtig en met schoon gewassen handen zo dun mogelijk in met Bepanthen of Uierzalf. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken. (komt er na het insmeren een vochtlaagje op de tatoeage.. dep dan de tatoeage met een schone droge doek voorzichtig droog.)

5) Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.

6) Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.

7) Draag bij een tatoeage geen strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.

8) Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.

9) Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

10) Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

11) Als U een tatoeage bij ons heeft laten zetten vragen wij of U na 3 weken nog even voorbij wilt komen ter controle. Mocht het nodig zijn dat de tatoeage bijgekleurd moet worden kan dat 6 weken na het zetten van de tatoeage.


 


Tattoo Studio Shades Of Grey - Liefkeshoek 25 B - 5433 KJ Katwijk (Noord Brabant)

Design by iNed